ADANA / KOZAN - Ahmet Cevdet Çamurdan Ortaokulu

OKULUMUZ

Kas

Okulumuz Kozan Eşrafından Ahmet Cevdet ÇAMURDAN Beyefendi (Rahmetli-1985)  tarafından 7133 m2arsa üzerine ( Arsa Kozan Belediyesine ait )  iki katlı, beş derslikli, 1 kütüphane,  1 çok amaçlı salon, iki idare odası, bir öğretmenler odası ve altı tuvaleti olan İlkokul olarak yaptırılmıştır.

Ahmet Cevdet ÇAMURDAN Beyefendi yaptırdığı okula kendi adının verilmesi şartıyla Milli Eğitime bağışlamıştır. Ahmet Cevdet Çamurdan İlkokulu,  28 Aralık 1985 tarihinde Eğitim-Öğretime açılmıştır.

1997-1998 Eğitim Öğretim Yılında Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu olarak adı değiştirilmiştir.

1999 yılında 1. binaya kat ilavesi yapılarak, derslik sayısı 9 olmuştur. 2001 yılında öğrenci sayısının artması nedeni ile 2. ek bina yapılarak Ocak 2002 ‘de Eğitim öğretime başlamıştır.

2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında, 2. bina konferans salonu bölünerek iki derslik yapılmıştır. Derslik sayımız 16’dır.

Mahalli imkânlarla ihata duvarı yaptırılmış. Okulumuzda çim futbol sahası iki adet basketbol sahası, bir voleybol sahası vardır. Okulumuza güvenlik amaçlı kamera sistemi kurulmuştur. Bir adet Bilişim Teknolojileri laboratuarı ve bir adet Fen ve Teknoloji laboratuarı vardır.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında 4+4+4 sistemi uygulaması sonucu Okulumuz ek binası Ahmet Cevdet Çamurdan Ortaokulu, Ana bina Ahmet Cevdet Çamurdan İlkokulu olarak hiz